Spørgsmål & svar

Få svar på dine spørgsmål om Grønnebro

Vi er vilde med, at du kontakter os med spørgsmål om Grønnebro, men vi ved, at ventetiden på svar kan være lidt som at se maling tørre. Derfor har vi samlet og besvaret de oftest stillede spørgsmål lige her, så du kan få svar med det samme.

Grønnebro

Grønnebro er et nyt by- og boligudviklingsprojekt i Hvidovre Nord. Her forvandles et asfalteret landskab til et grønt, pulserende boligområde.

Grønnebro består af 171 boliger – 8 ejerrækkehuse og 163 lejelejligheder – alle med egen altan, terrasse eller have.

Det er det danske ejendoms- og udviklingsselskab, AKF, der ejer, bygger og drifter Grønnebro via projektselskabet Kløverprisvej A/S. Du kan læse mere om AKF på www.akf.as.

Vi forventer at hele Grønnebro står færdigt i løbet af 2025.

Boligerne

I Grønnebro spænder boligerne fra 2-5 værelser og varierer i størrelse fra 53-126 m2:

  • 2-værelses lejligheder på 53-73 kvadratmeter.
  • 3-værelses lejligheder på 76-93 kvadratmeter.
  • 4-værelses lejligheder på 83-111 kvadratmeter.
  • 5-værelses rækkehuse på 118-126 kvadratmeter.

Ja, alle lejelejligheder har enten altan eller terrasse – og enkelte stuelejligheder har også tilknyttet en lille have. Lejlighederne i 1,5 plan i Alléhuset har desuden egen tagterrasse. Ejerrækkehusene har to terrasser på terræn samt en tagterrasse.

Der må bo det antal person, der svarer til antallet af værelser i boligen. For eksempel kan en 2-værelses bolig huse to personer. For familier med børn er det dog tilladt at bo én person mere, end der er værelser. For eksempel kan en 2-værelses bolig huse to voksne og et barn. Disse regler er afgørende for at opretholde bygningens sikkerhedsstandarder og for at undgå overbelastning af faciliteterne.

Lejepriserne for en lejebolig i Grønnebro starter fra 11.000 kr. per måned ekskl. forbrug.

Boligstøtte er desværre ikke noget vi kan hjælpe dig med, men du kan læse mere om dine muligheder her.

Når du køber et ejerrækkehus som projektkøb, det vil sige før boligen er færdigbygget, har du mulighed for at tilvælge visse materialer inden for en bestemt tidsperiode. For lejeboligerne er der ingen tilvalgsmuligheder.

Julepynten og babytøjet behøver ikke at fylde, for alle boliger har et tilhørende depotrum enten i boligen, i kælderen eller i opgangen. Depotrummet er inkluderet i huslejen.

Boligerne udlejes umøblerede. Til lejeboligerne medfølger kølefryseskab, ovn, induktionskogeplade, emhætte og opvaskemaskine, som alle er installerede og klar til brug, når du flytter ind. I Grønnebro har du adgang til et fællesvaskeri med effektive maskiner, der hurtigt klarer vasketøjet og samtidig holder vand- og energiforbruget i området nede. Vi har dog også gjort klart til, at du som lejer selv kan installere vaskemaskine og tørretumbler i din bolig. Vær dog opmærksom på, at installation af hårde hvidevarer skal godkendelse forinden af AKF. Læs mere her.

I lejeboligerne er der indbyggede skabe i værelser, entré, gang og depoter jf. plantegninger. I rækkehusene er der indbyggede skabe i værelser jf. plantegninger.

For at skabe et trygt område og give en grøn udsigt fra alle boliger, er parkeringspladserne i Grønnebro skjult under terræn – med undtagelse af enkelte parkeringspladser ved siden af Rema1000. Som rækkehusejer har du mulighed for at leje en privat parkeringsplads pr. bolig, mens lejeboligerne har et begrænset antal parkeringspladser til rådighed. Og så sørger vi naturligvis for ladestandere til elbiler.

Ja, du kan parkere jernhesten på terræn eller i Grønnebros parkeringskælder, der findes under terræn.

Vi kan også godt lide dyr, og det er tilladt at holde én hund eller én kat i din bolig, som forinden indflytning skal godkendes af AKF. Hunde, som godkendes, er små og mellemstore hunderacer, der er godkendt ifølge Hundeloven i Danmark, og som har en vægt på maksimalt 35 kg. Det er forbudt at holde kamphunde af enhver art.

Du må ikke ryge indendørs i din lejebolig, men det er tilladt at ryge på din altan eller terrasse under hensyntagen til dine naboer. Dog må du ikke smide skoddene på jorden.

Ja, der er elevatorer i næsten alle bygninger i Grønnebro, så du har nem adgang til bebyggelsens enkelte niveauer. Og så er der selvfølgelig også elevator ned til parkeringskælderen. Der er ikke elevator i ejerrækkehusene eller i lejeboligerne i Alléhuset.

Lejeboligerne

Boligerne står først indflytningsklare i første halvår af 2025 og det er derfor ikke muligt at se den konkrete bolig før indflytning. Men fortvivl ej, for vi har indrettet en prøvebolig, som du kan besøge til åbent hus, så du kan få fornemmelsen af atmosfæren og materialerne i Grønnebros boliger. Få mere information om åbent hus her. Vær desuden opmærksom på, at udendørsområderne først forventes endeligt færdiganlagt i løbet af 2025 – men de bliver værd at vente på.

For at leje en lejlighed i Grønnebro, skal du møde op til åbent hus og efterfølgende lave en online ansøgning på den ønskede lejlighed. Udlejningsprocessen inddeles i disse trin:

  1. Åbent hus: Besøg os i prøveboligen til åbent hus, hvor du også vil møde vores udlejningsteam. Det er desværre ikke muligt at reservere en bolig på forhånd.
  2. Ansøgning om bolig: Efter åbent hus kan du ansøge om leje af en bolig ved at trykke på knappen “henvend dig her” i boligvælgeren. I godkendelsesprocessen bliver du bedt om at udfylde et ansøgningsskema, hvor du blandt andet skal fortælle lidt om dig selv og give dit bud på, hvordan du vil understøtte det gode naboskab. Derudover indhenter vi relevante oplysninger om dig, såsom indkomstoplysninger. Det er ikke muligt at leje en bolig i Grønnebro, hvis du er registreret i RKI, hvorfor alle lejere også kontrolleres i RKI-registret.
  3. Først-til-mølle-princippet: I tilfælde af at flere godkendte ansøgere er interesserede i samme bolig, vil udlejningen foregå efter først-til-mølle-princippet.
  4. Reservation og lejekontrakt: Når din ansøgning om din ønskede bolig er godkendt, oprettes en reservation af boligen i dit navn, hvorefter du modtager en elektronisk lejekontrakt. Du skal nu blot underskrive lejekontrakten med MitID inden for 4 dage, hvorefter du kan se frem til at blive budt velkommen i dit nye hjem.

Når din ansøgning om din ønskede bolig er godkendt, oprettes en reservation af boligen i dit navn, hvorefter du modtager en elektronisk lejekontrakt. Du har herefter 4 dage til at underskrive lejekontrakten med dit MitID og returnere den til os. I lejekontrakten fremgår det, hvornår depositum og forudbetalt husleje senest skal indbetales. Hvis lejekontrakten ikke underskrives, eller betalingsfristerne ikke overholdes, annulleres reservationen. Vær også opmærksom på, at det er en betingelse, at du ikke er registreret i RKI for at kunne leje en bolig.

Nej, du kan ikke leje en bolig i Grønnebro, hvis du er registreret i RKI.

For at leje en bolig i Grønnebro skal du betale tre måneders husleje i depositum og en måneds husleje i forudbetalt husleje samt første måneds leje inklusive forbrug. Forudbetalt husleje står som sikkerhed for lejebetalingen i hele lejeperioden, mens depositummet står som sikkerhed for lejemålets stand ved fraflytning.

Huslejen dækker lejen af din bolig, et depotrum og brugsret til fællesfaciliteterne i Grønnebro. Huslejen betales månedsvis forud hver den 1. i måneden. Vi anbefaler, at du tilmelder huslejen til Betalingsservice, så du undgår forglemmelser og kedelige rykkergebyrer.

Forbrug af vand og varme afregnes én gang årligt efter opgjort forbrug i den enkelte bolig. Der opkræves et månedligt acontobeløb til betaling af vand og varme sammen med din husleje. Som lejer betaler du elforbrug direkte til dit forsyningsselskab.

Der er klargjort til internet og tv i din bolig. Som lejer skal du selv tegne abonnement hos en leverandør af internet. Vær opmærksom på, at AKF ikke har indflydelse på leverancen af internet.

Du kan se overtagelsesdatoen for din bolig i din lejekontrakt.

Lejeperioden for boligerne i Grønnebro er ubegrænset, så du kan bo her så længe, som du har lyst til.

Hvis du ønsker at opsige din lejebolig i Grønnebro, har du et opsigelsesvarsel på løbende måned + tre måneder til den 1. hverdag i måneden, der ikke er dagen før en helligdag.

Huslejen reguleres efter nettoprisindekset og for skatter og afgifter en gang årligt.

Der er bopælspligt og alle beboere skal derfor registrere sig på adressen i folkeregistret.

.

Haverne i Grønnebro fremstår i åben forbindelse med fællesarealerne. Du har vedligeholdelsespligt af din have, men aflukning med eget hegn eller yderligere beplantning er ikke tilladt. Vær opmærksom på, at der kan være brønddæksler i haven, som ikke fremgår af din plantegning.

Det er som udgangspunkt ikke tilladt at fremleje, korttidsudleje eller midlertidigt udleje din bolig på f.eks. Airbnb, hvis du i en periode er væk fra din bolig, f.eks. i forbindelse med en længere rejse. Du må fremleje din bolig ved udstationering ved forudgående godkendelse hos AKF. Værelsesudlejning er også tilladt i halvdelen af beboelsesrummene i din bolig, så længe du selv bor der og en lejekontrakt fremsendes til AKF.

Som lejer har du selv ansvaret for den indvendige vedligeholdelse af din bolig i lejeperioden. Det betyder, at lejligheden skal afleveres i samme stand ved fraflytning, som da du flyttede ind. Du har selv mulighed for at istandsætte lejemålet ved fraflytning, men arbejdet skal være færdiggjort inden flyttesynet og være udført håndværksmæssigt korrekt. Alternativt kan du overlade arbejdet til os, hvorefter vi istandsætter og modregner prisen herfor dit depositum. Uanset om du selv istandsætter din bolig eller vælger at overlade arbejdet til os, skal du være fraflyttet 10 hverdage før lejemålets opsigelse, så vi kan sikre at, at lejemålet er i tilfredsstillende stand til næste lejer.  Vær opmærksom på, at du stadig skal betale husleje i istandsættelsesperioden.

Ja, vi har en husorden for Grønnebro, som blandt andet indeholder oplysninger om larm, rygning og husdyr. Du får husordenen udleveret sammen med din lejekontrakt og du kan også finde den i AKF lejer-appen, som du får adgang til som beboer ved indflytning. Husordenen skal altid overholdes. Overtrædelse af husordenen kan medføre udlejers opsigelse af lejemålet.

Før du kan få udleveret nøglerne til din nye bolig i Grønnebro, skal du gennemføre alle betalinger i henhold til din lejekontrakt. Når vi har registreret betalingerne, vil du modtage en række informationer om indflytning på mail. På overtagelsesdagen bliver du samtidig inviteret til en gennemgang af eventuelle fejl og mangler i din bolig, og det er også på denne dag, at du modtager nøglerne til dit nye hjem.

Ofte vil en af de nye beboere tage initiativ til at oprette en Facebook-gruppe, hvor I kan komme i kontakt med hinanden. Hold øje med denne mulighed, eller tag selv initiativet og vær den ildsjæl, der samler naboerne.

Udlejer

Grønnebro bygges, ejes og drives af det danske ejendoms- og udviklingsselskabet AKF. Udlejningen sker direkte hos AKF. Fra du underskriver lejekontrakten, er det AKF, som du skal kontakte ved spørgsmål vedrørende din bolig. Du kan læse mere om AKF på vores hjemmeside www.akf.as.

Har du spørgsmål til lejeboligerne i Grønnebro kan du altid kontakte os på boligudlejning@akfholding.dk. Ved andre henvendelse, kan du skrive til os på kontakt@akfholding.dk.

Ejerboligerne

For at købe et rækkehus, skal du møde op til åbent hus i vores showroom eller kontakte os på kontakt@akfholding.dk, når rækkehusene frigives til salg – forventeligt ved årsskiftet 2025.

Rækkehusene forventes klar til indflytning i sensommeren 2025.

Kølefryseskab, indbygningsovn, opvaskemaskine og induktionskogeplade er installeret og klar til brug i dit nye køkken. Alle standardhvidevarer er fra Electrolux. Du kan se materialelisten for rækkehusene her: [link til materialekatalog]. Vi har desuden klargjort til, at du selv kan installere vaske- og tørremaskine i dit nye bryggers, men vi opfordrer til brug af Grønnebros fællesvaskeri for fællesskabets og miljøets skyld.

Når du køber et rækkehus i Grønnebro, har du mulighed for at tilvælge visse materialer inden for en bestemt tidsperiode. Mere info kommer, når salgsprocessen går i gang ved årsskiftet 2025.

Rækkehusene og resten af Grønnebro er tegnet af arkitektvirksomheden AART, som er en af Skandinaviens førende, uafhængige arkitektvirksomheder. I AART tager de afsæt i deres tre dyder; redelighed, indlevelse og vedholdenhed, der definerer, hvordan de tilgår hinanden og verden. Du kan læse mere om AART her.

Byggeriet

I Grønnebro kommer du til at bo i et byggeri, som bliver DGNB-guldcertificeret. DGNB er en anerkendt certificeringsordning for byggeri og ejendomsudvikling. Certificeringen betyder, at vi har fokus på de gode og langtidsholdbare løsninger, som solceller, grønne hustage og mulighed for biodiversitet, gode og sunde boliger og ikke mindst trygge byrum. Du kan læse mere om DGNB-certificeringsordningen her.

Alt efter hvor og hvornår du flytter ind i din nye bolig i Grønnebro, kan du blive nabo til en byggeplads i en kortere periode. At være nabo til en byggeplads kræver tålmodighed og fleksibilitet, da byggearbejdet kan påvirke dig og din færden, men vi gør vores bedste for, at eventuelle gener vil påvirke dig mindst muligt. Som almindelig beboer kan det være svært at forudse alle de potentielle påvirkninger, du kan opleve, når du bor tæt på et aktivt byggeprojekt. Det er derfor vigtigt, at du er afklaret med, hvad det indebærer, inden du træffer beslutningen om at flytte ind i et projektbyggeri. Vær opmærksom på, at der ikke gives afslag i huslejen på grund af byggearbejdet.

Du kan opleve forskellige eventuelle gener som nabo til en byggeplads, herunder:

  • Støv: Støv og byggeplads går hånd i hånd, som sand og strandtur. Støv er en uundgåelig del af byggearbejde, og derfor kan du i byggeperioden forvente lidt ekstra støv i dit hjem. Dette kan være en udfordring, især for dem med astma eller allergi. For at holde støvmængden under kontrol, anbefaler vi, at du skifter ventilationsfil­trene i din bolig hver fjerde måned i byggeperioden.

  • Støj og vibrationer: Støj og vibrationer vil forekomme i byggeperioden. Vi følger kommunens regler for bygge- og anlægsaktiviteter, der tillader støjende, støvende og vibrerende arbejde i særlige tidsrum. Du kan finde reglerne på Hvidovre Kommunes hjemmeside.

  • Lugt: Lugtgener kan i byggeperioden opleves ved afhentning og tømning af affald- og sanitetsforhold.

  • Affald: Byggeaffald bliver fjernet fra byggepladsen løbende, men det kan ikke undgås, at blæst eller fugle flytter affaldet. Som lejer kan du kontakte os via AKF lejer-app, hvis du ser byggeaffald, der er til gene for dig og dine naboer.

  • Sikkerhed og forholdsregler: For at sikre din og andres sikkerhed under byggeperioden, vil adgangs­forhold for dig som beboer blive afgrænset med hegn og skilte. Du kan f.eks. opleve begrænset adgang til gårdrum og lukkede passager.

  • Tung trafik: Byggepladser tiltrækker tung trafik, så forvent lidt ekstra trængsel og måske en udfordring eller to med parkering i nærområdet. Der kan også være dage, hvor materialeleveringer spærrer vejen, og du får lidt længere rejsetid. Planlæg derfor din dag efter dette og kom afsted i god tid – så undgår du unødvendige overraskelser. Udsyn: Byggepladsen kan godt være lidt af et syn med store kraner, stålrammer og containere, der måske ikke ligefrem pynter på udsigten fra din bolig. Det kan få området til at virke lidt rodet og kaotisk, men på den lyse side er det også ret spændende at følge med i, hvordan tingene hurtigt ændrer sig – især for børn, der elsker at se med på sikker afstand.